2023-05-30
食評:1) 自選丼定食(藍鰭吞拿魚赤身、香燒藍鰭吞拿魚扒、油甘魚、三文魚) $213定食set包括茶碗蒸、味噌湯、小菜同漬物,茶碗蒸入口滑身有蛋香味,味道不錯。刺身部分亦非常出色,刺身厚切,食落有口感。油甘魚同三文魚油而不膩,非常新鮮。吞拿魚赤身色澤紅潤,入口唔多筋。至於香燒吞拿魚扒食落香口,油脂感較重,味道亦相對較濃,3塊嘅份量配埋壽司飯食岩岩好,否則份量太多會覺咸。2) 自選丼定食(香燒藍鰭吞拿魚扒、深海池魚、三文魚、甜蝦他他) $204甜蝦他他撈壽司飯食一流><非常鮮甜,好味!池魚亦同樣出色,原本叫池魚都驚驚地會腥,但佢無^^ 3) 鹽燒吞拿魚鮫(300g) $128一入鋪坐底,staff就同我地推介幾款魚鮫,話限量供應主打慢煮。我地叫咗份最細份量300g嘅吞拿魚鮫試。雖然得300g,加埋係魚鮫位,原本以為應該都無咩肉食,點知魚肉份量比想像中多!食極都仲有,2個人食呢個size岩岩好。吞拿魚鮫燒得極香,魚鮫位多數油脂多D,但呢個食落唔會成口油唔舒服,油脂比例恰到好處,魚肉亦唔”鞋”~ 服務質素&環境:Staff都好nice,一埋位就有
3) 鹽燒吞拿魚鮫(300g) $128
服務質素&環境:
Staff都好nice,一埋位就有同我地介紹今日推薦菜式。見我地杯茶飲曬亦會自動幫我地斟滿。由於係平日dinner,餐廳當日未完全入座,所以整體都坐得舒服,絕對會再encore!