聽朋友講旺角開左間新式嘅日本西餐廳,食品品質唔錯,但一直工作很忙,未有時間去幫襯。趁著新年假期,就決定去試吓呢間餐廳,當係一年好開始的頭炮。我從旺角鼓油街轉入,無為意門口,結果要行返轉頭,原來鼓油街轉角就係。門口及內裡的裝修都是實而不華,有點文青Feel,餐廳合共分為兩層,地下擺了木桌同椅子,座位間不會太貼近,而最末端還有一排大陳設飾物架,架旁仲有棕色欄杆的樓梯可以直上第二層閣樓。仲未食野,望住呢個舒適環境,令人心情都變得輕鬆愉快。第一次嚟,我想樣樣試吓,原本想試和牛肉燥飯或者和牛刺身飯,都實在太好賣,服務員話已經售罄,惟有單叫和牛刺身,原來這個刺身都係最後一客喎。😊真係lucky。新年第一日就有好開始,Yeah。🎉🎉🎉日本A4黑毛和牛三文治(半份)🌟🌟🌟🌟🌟~三文治烘都香脆,中間夾住吉烈和牛件,和牛件雖然較厚,但仍保持中間嫩滑感。睇圖片就知🤭🤭🤭。Yummy。😋😋日本A4黑毛和牛刺身~刺身顏色鮮豔潤澤,肉紋分佈均勻,食落非常非常嫩滑。炸雞翼佐明太子芥末優格醬🌟🌟🌟🌟🌟~呢個有點喜出望外💖,雞翼炸得外表香脆,裡面仍有肉汁,無想過明太子醬汁非常惹味,甜甜酸酸,同雞翼好夾。👍👍👍👍雞泡魚干

日本A4黑毛和牛刺身刺身顏色鮮豔潤澤,肉紋分佈均勻,食落非常非常嫩滑。

雞泡魚干~本以為應該一般,但食落覺得表面好像煎過或處理過什麼,感覺上比起一般的,更香口,更有口感。😊

總觀4個菜式都做得相當不錯,看到廚師嘅用心烹調,而且價錢合理偏平。值得俾個“贊”。🎉🎉🎉🎉🎉

有機會真係要試吓特價午餐,價錢超吸引。

• 日本A4和牛三文治
  • 炸雞翼佐明太子芥末優格醬