2019-09-15
銅鑼灣去天后呢段路相信都行唔少次,但有冇發現呢間餐廳呢?一入到去碰巧遇上冷氣停電,店員好有心好有禮貌不斷講唔好意思,仲盡量安排我地去比較涼既位置,加分!因為對印尼野食真係唔多了解,佢地好認真咁為我地介紹,所以有咩唔明真係要問喔!印尼四大天王($78)最上面既係酸木瓜沙律,酸酸甜甜好開胃,右邊係巴東牛肉,肉質有口感,冇渣,下面係雞,好細嫩唔肥,比坊間既海南雞高出很多的水準,最左就係我覺最精彩既香辣沙甸魚,濃茄微辣再加沙甸魚既質感味道,送飯一流👍 印尼花膠湯班蘭雞粉皮($78)店員高推,心機之作,雞就唔詳細喇,粉皮真係要講講, 佢個質地有點似河粉,比河粉厚,唔索湯但配湯食完全一試就愛上,湯都唔簡單,係真真正正用花膠一齊煲既湯,湯中仲有一條大花膠,絕對係一條真花膠👍串燒分別嗌咗三款各三串,有雞肉牛肉同白鱔,白鱔係好出色,燒完之後入面都非常多肉汁之餘,非常厚實同彈牙,食得出鮮味,另外兩款都燒到剛好,配上沙嗲汁一流啊!珍多冰 ($28)淡奶配啫哩,同坊間最大分別係唔會死甜死甜,飲落好舒服😌柑桔青瓜冰($28)超級清新!草青味被柑桔辟去,飲落青瓜味好足,用黎解濃味既菜色一流呀!
印尼四大天王($78)
印尼花膠湯班蘭雞粉皮($78)
珍多冰 ($28)
淡奶配啫哩,同坊間最大分別係唔會死甜死甜,飲落好舒服😌
柑桔青瓜冰($28)