2020-04-04
好鍾意佢地走嘅vintage風店內整體佈置同環境都係走同一懷舊風格 好有格調而且店員非常友善 食物質素高 仲要從賣相都睇得到別出心裁 不過坐嘅地方就比較狹窄 枱同枱之間空間比較少 但整體嚟講絕對係一間值得再嘅咖啡店🙆🏼♀️-✏️Black Coffee | Choco Blend ($32)先來講下佢嘅咖啡 首先可以揀咗你想要黑咖啡 白咖啡定filter💁🏼♀️然後再揀咖啡豆 咁樣每杯咖啡會更適合個人口味自己不嬲唔好fruity咖啡豆 所以堜左choco blend 佢當中仲係用三隻咖啡豆混合而成🧚🏻♂️每杯咖啡都放係木質擺盤上面 好有質感 而且另外配上藍莓乾第一口飲落去嘅時候真係 可以飲到微微朱古力豆嘅味道 同以往飲開嘅黑咖啡有啲唔同 味道真係唔錯 而且幾特別啊不過我發覺佢擺涼咗之後嘅味道落差都幾大 因為當我食完所有食物之後 咖啡已經涼咗 我再飲嘅時候就覺得同第一啖有好大分別 而且帶咗啲酸味出嚟😦所以奉勸大家 記得要趁熱同趁佢最好味嘅時候飲啊😛〰️✏️Avocado Toast ($108)單單係賣相都極之吸引 非常有心思 顏色方面好搶眼 而且配合住一啲小花瓣嚟做裝飾 好用心啊🌺而且佢唔係
所以奉勸大家 記得要趁熱同趁佢最好味嘅時候飲啊😛
〰️
✏️Avocado Toast ($108)
而且佢唔係淨係得個樣 味道都好🌝有別於一般食到嘅牛油果吐司 佢有2個最特別之處 一係底下嘅吐司其實係cinnamon bagel嚟 質感煙韌帶嚼勁 甜甜嘅肉桂味非常突出 個人非常喜歡 食落味道好好❤️
另外第二樣特別嘅 係面頭粉紅色嘅紅菜頭乳酪醬 醬嘅味道係淡淡嘅乳酪味 但配合住牛油果🥑水波蛋🍳同kale🌱嘅配料絕對令整體味道更好 又唔會喧賓奪主 成個菜式嘅各樣配料味首都配合得好好 有樣又有質素🌝