2022-09-24 1819 瀏覽
打邊爐就食得多啦,中式日式台式都食過數唔到咁多次,潮式就真係好少見😮 同普通打邊爐一樣都係120分鐘任飲任食,但潮式嘅意思就係因為佢湯底用招牌潮式滷水,而且有潮汕汁醃海鮮做小食,包你食到捧住個肚走😌潮汕汁醃海鮮有7小碟咁多,分別有三文魚片,花甲,蟶子仔,蝦,膏蟹,墨魚仔,同海鮮雜薈🦐🦑🐟 味道微酸帶少少辣味,作為餐前小食十分之開胃😋 其中我最鍾意花甲同膏蟹,花甲新鮮無沙,膏蟹雖然細隻但爆哂膏🦀至於打邊爐配料方面,出面有凍櫃任食丸類蔬菜粉麵,其他嘢例如海鮮,肉類,餃子等等,都可以用QR code落單,非常之方便👍🏼 我哋食嘅係B餐,肉類包括左和牛,安格斯牛小排,特級封門柳等等,牛肉薄切淥幾秒食得,油脂分布平均,用滷水汁黎淥加添一份潮洲風味😘自助吧出面亦都有其他熱盤小食任食任拎,我去嗰日有d燒味,潮洲滷味,蒜蓉蒸蠔同扇貝,咕嚕肉,麻辣滷水等,真係花多眼亂樣樣都想食啲🤣 熱食來講我最鍾意嘅係麻辣滷水豬手,豬手真係炆到超級淋同埋超級入味,啲膠質出晒黎入口滑捋捋,骨膠原爆燈😎埋單時發現原來餐廳而家做緊優惠,A/B/C/D嘅火鍋套餐都有2人同行1人半價,或4人同行1人免費嘅優惠,有效期做到9月30

埋單時發現原來餐廳而家做緊優惠,A/B/C/D嘅火鍋套餐都有2人同行1人半價,或4人同行1人免費嘅優惠,有效期做到9月30號咋😏 有興趣嘅朋友仔就快d去試下啦❤️