餐廳: KaS Simply Deli
資訊:

等咗成個星期,終於到星期五。因為疫情關係,冇得出街食好嘢……今日真係做到傻咗,成個人虛脫。於是,我喺外賣Apps上邊,打咗我最想食嘅食物——心太軟,搵到呢間餐廳。我order左焗法國黃春雞伴蔬菜,同埋一個心太軟。講真價錢都唔平,其實如果比着平時我真係未必會揀呢間外賣。不過我今日實在太想食心太軟,你附近亦都冇乜選擇,估唔到揀咗一間咁有驚喜嘅餐廳。外賣到咗,首先佢哋好有心機咁喺紙盒外面包多咗一層保鮮紙。呢樣野我係欣賞嘅。因為疫情關係,呢排做多咗外賣,試過好多次食物到咗屋企,出現滲漏情況。打開咗個紙盒已經見到隻春雞瞓喺度,估唔到細細隻春雞都整得咁嫩滑,而且以外賣來講質素真係唔錯。我確實食得好開心,不過份量真係唔多。咁我都明白叫得春雞梗係細細隻嘅,但係如果可以俾多少少菜就更好啦。跟住到個心太軟。估唔到咁有質素!其實我成日都食心太軟,心情好同心情唔好都會食。佢呢個心太軟係自己做嘅,個甜度控制得剛剛好。我自己係屋企加多左一個雪糕,一啖雪糕一啖心太軟個感覺實在太正。可以係屋企食到一間咁有質素嘅西餐廳,真係好開心。下次有機會真係要去間餐廳到現場食。我見到其他食評,個蟹餅好吸引,下次一定要去試!
等咗成個星期,終於到星期五。
因為疫情關係,冇得出街食好嘢……

我order左焗法國黃春雞伴蔬菜,同埋一個心太軟。

2020-12-04
33 分鐘 (外賣送餐)