2015-08-25
約好友人BOOK 定黎德福食牛陣, 之前我未食過呢度既晚巿, 今次先黎試下佢既午巿先, 1小時任食, 原來都几多人LUNCH 走黎SHABU SHABU 架喎.... 我地UPGRADE 左個SET 做和牛餐, 然後就出去攞左D 丸類同埋菜類, 再調較自己喜歡的醬汁. 枱上已放了2碟豚肉, 其實豚肉也不錯的, 但既然UPGRADE 左做和牛, 我地緊係冇番兜豚肉啦!丸類質數麻麻, 只吃了一ROUND, 好彩我地冇攞好多.和牛油花分佈得好靚, 顏色鮮紅感覺新鮮, 由於牛肉都几薄, 只雖涮5-10秒, 否則就變老了, 和牛味道不算太濃, 但質地細滑, 我個人喜歡配酸汁. 我地4個人總共食左14碟和牛, 質素冇越叫越下降, 同埋即ORDER即到, 每次ORDER 食物, 都只係2-3分鐘就上菜. 服務有水準.食下食下不知不覺就最後15分鐘, 還來不及去食HAGGEN-DAZS, 因為雪糕櫃要排隊, 而眼見裝雪糕的客人都用了九牛二虎之力才成功筆到2小球, 我們決定放棄, 多叫2碟和牛回本.... 食後感: 和牛好味,但1小時SHABU SHABU 確係太趕!
丸類質數麻麻, 只吃了一ROUND, 好彩我地冇攞好多.