2016-01-08
新麻蒲係我想試好耐既韓燒,今日8點幾去到都要等左半個鐘,睇黎真係好多人食。叫左佢500幾蚊既set 餐,2人食就岩岩好,貪佢有包野飲,又有甜品,都幾周到。好多韓燒既邊爐蛋都係會有粟米,但呢度係落泡菜。可能我見識少,我覺得泡菜反而好食,令蛋帶有小小咸味,感覺上蛋更加滑。 層架上有牛肉,大蝦,豬肉,冬姑等等,佢好細心咁鋪排左由上至下去食。大蝦肉質淋左小小,無咩鮮味。牛肉既紋分佈得唔錯,包埋生菜食都幾正。 仲有和牛壽司,待應問我地幾時熟,我地講左5成,食落去好奇怪,有d 腥腥地,下次都係講全熟會好d。 最後,仲有個甜品添!我地叫左棉花糖朱古力,就算食到好飽,見到個甜品就好開胃啦!🙋🏻🙋🏻 甜品表面係用火槍燒過既棉花棉,入面除左係雪奶外,仲有陣陣既朱古力雪糕,溶合得岩岩好!