2022-05-11
呢間壽司店每次去厚福街都會經過,不過一直都以為好貴,所以從來冇考慮過🫣點知原來佢嘅omakase 同自選壽司都好抵食!前者晚市都係$380起,而十貫壽司都係$178,終於明白點解網上咁多食評都話佢CP值高😍🍣12 貫壽司特別推介真鯛、魴鮄魚、深海池魚壽司👍呢三款壽司喺出面都比較少食🤭魴鮄魚肉身比較紮實,味道鮮甜;深海池魚口感爽口,略帶油分;真鯛味道上較淡,充滿鮮味🥰最後悔係呢三款我都只係叫咗一件,下次絕對要再食過👅 壽司店必食嘅火炙三文魚腩相對比較普通,雖然側邊睇肉身好厚,但味道比較淡,亦冇乜油花,唔特別推介😗較常食到嘅赤蝦、油甘魚同香蔥吞拿魚軍艦都好好食,睇圖都見到吞拿魚蓉嘅份量非常重手,一啖食晒真係好滿足🤤🥗蟹籽沙律如果兩個人嚟食嘅話,呢一款前菜都幾適合叫👍份量唔算細,而且蟹籽同蟹柳絲嘅份量非常重手,啖啖都食到😆
🍣12 貫壽司
🥗蟹籽沙律