2022-03-17 669 瀏覽
久聞呢間街坊麵包店嘅芝士燒賣包!一場黎到荃灣西,就當係散步沿住海傍行20分鐘去麗城買燒賣包,滿足下自己嘅好奇心。麵包店嘅items比想像中多!除左有港式麵包、蛋撻葡撻,仲有雪花酥、鹹蛋黃蛋捲、榴槤酥、蛋黃酥、朱古力夾心曲奇、花占餅、角仔、養生茶等等。▪️七味芝士魚肉燒賣包 $10▫️芝士雞肉燒賣包 $10麵包鬆軟濕潤,就係平時港式麵包嘅質地。雞肉燒賣食落有少少肉嘅texture,肉味都幾岀。魚肉燒賣則較為軟腍,略嫌無乜咬口,有啲叮叮燒賣feel。不過燒賣皮唔會太厚太乾太硬。加左七味粉嘅魚肉燒賣包 微辣香口,另一款就比較淡味。呢個combination又無想像中咁奇怪喎,正常唔伏。不過我就未必會再回購,但佢其他pastry都好吸引,價錢又合理~

▪️七味芝士魚肉燒賣包 $10

▫️芝士雞肉燒賣包 $10