2018-07-26 29 瀏覽
同幾個朋友好耐冇見,就塭咗le 間(餐廳名)一齊去試,佢哋係標榜天然果醬,門口同裝修都幾靚。 我哋四個人叫咗八樣嘢 😂😂😂 叫咗個特色多士,將個多士切左九格,每隔上面都有佢哋自己整嘅天然果醬,一次過試晒九隻味。如果鍾意食果醬,又有選擇困難症嘅你就一定要揀呢個小食我哋叫咗單骨雞翼同薯角,側邊仲有啲沙律配菜,即刻覺得好健康😂 而且炸到外脆內嫩 ,配埋啲自家製果醬,香甜惹味主食叫咗慢煮厚切安格斯西冷扒配蘋果玫瑰汁,呢個扒一睇就知佢有幾juicy , 利用慢煮將塊扒個成熟度整到啱啱好,而且令到肉質同肉汁都可以keep 到,鍾意食牛嘅朋友就唔好錯過四個女仔去食飯,點會冇叫甜品🍮dessert 方面我哋叫咗個waffles ,新鮮出爐嘅waffles 外脆內軟,配埋啲果醬雪糕,cream 同新鮮嘅水果,真係食到停唔到口特製果醬綠茶,有得自己揀果醬嘅味道,特製一杯啱自己嘅茶,利用綠茶中和果醬嘅甜味。我揀咗桂花雪梨味,味道清香,大家都可以不妨一試