2023-02-11
普遍食到嘅炸豬扒都係用高溫炸成☝🏻中環開咗一間用低溫處理嘅炸豬扒🙂作為一個為食仔,當然要朝聖下,午餐由 $380起,晚餐由$780起,分別係晚餐多咗前菜同其他炸物。一場嚟到🤓當然要試晒佢哋所有嘢!3. ロース&ヒレPork Loin Katsu & Pork Fillet Katsu $8804. ヒレ&特上ロース with メンチカツFillet & Premium Loin with ground meat Katsu $9803號餐係 豬扒、豬柳4號餐係 豬柳、特上豬扒同免治肉仲好想試炸蠔🤓但我太遲落Order,已經無晒了~ 主角登場之前有幾款前菜同炸物前菜小鉢三種:希靈魚魚籽、白味噌豬柳,味噌芝士精美嘅擺盤,咸香豬柳同芝士,加上清爽嘅希靈魚魚籽,幾開胃。車海老のフライ 外層酥脆,蝦肉爽口彈牙,蝦身去咗殼,而蝦頭其實脆到可以食埋😌お口直しの一品 呢個係清新嘅蕃茄,再加上用高湯做嘅啫喱~ 旬のフライ 炸蟹鉗都係勁酥脆,蟹肉鮮甜。同炸車海老一樣配他他醬品嘗。京野菜と季節の野菜のバーニャカウダ時令嘅野菜配Creamy嘅麵豉醬汁。終於都到主角出場!低溫炸出嚟嘅豬扒顏色偏淡色嘅~ 豬柳來自
一場嚟到🤓當然要試晒佢哋所有嘢!
3. ロース&ヒレ
4. ヒレ&特上ロース with メンチカツ
3號餐係 豬扒、豬柳
4號餐係 豬柳、特上豬扒同免治肉
仲好想試炸蠔🤓但我太遲落Order,已經無晒了~
主角登場之前有幾款前菜同炸物
前菜小鉢三種:
希靈魚魚籽、白味噌豬柳,味噌芝士
精美嘅擺盤,咸香豬柳同芝士,加上清爽嘅希靈魚魚籽,幾開胃。
お口直しの一品
呢個係清新嘅蕃茄,再加上用高湯做嘅啫喱~
旬のフライ
炸蟹鉗都係勁酥脆,蟹肉鮮甜。同炸車海老一樣配他他醬品嘗。
京野菜と季節の野菜のバーニャカウダ
時令嘅野菜配Creamy嘅麵豉醬汁。
終於都到主角出場!
低溫炸出嚟嘅豬扒顏色偏淡色嘅~
豬柳來自北海道,色澤粉嫩,外層酥脆,肉質又夠Juicy;佐賀嘅豬扒油脂豐富亦到好Juicy~
免治肉球雖然放到最後先食,但係都依然熱辣辣~
值得一提係醬汁同調味比平時多選擇
有黑松露鹽、芝士鹽、岩鹽、七味粉鹽;醬汁有紫酸汁、冷/ 熱豬扒汁,各有特色,而黃芥辣醬油就特别!
甜品係士多啤梨+柚子雪芭
最啱用嚟清一清油膩感!