2017-11-07
初嚐一人鍋新體驗 感覺幾新奇有趣每位入場費$198包括 六款時令海鮮 五款精選火鍋配料(2種餐廳規定 3款自選) 四款特色粥湯底(四選一) 三款新鮮蔬菜 剛剛踏入晚飯時間 時間尚早 今天我是餐廳第一個光顧的客人 餐廳雖然唔算大 但都算坐得舒服 一坐低餐廳職員為我細心解釋用餐流程 並送上 一客沙律前菜然後調配醬料 簡單三種生蒜 辣椒 和 蔥花紫薯湯底 顏色非常漂亮 味道清清的 完全沒有添加味精 每人有一個計時器 煮海鮮嘅時候唔會過時 非常方便二人份量的海鮮拼盤 共六款海鮮咁多 款款新鮮 即叫即割光是貝款已經有三種 大 中 小貴妃蚌最為鮮甜 完全冇沙食完海鮮之後 仲有一大盤火鍋配料(2人份量)其中兩款配料及時菜是餐廳規定的其後每人可自選三款火鍋配料 二人一起用餐 即可選擇六款食曬全部火鍋配料之後 餐廳職員送上南瓜粒和芋頭粒 放入湯底之中最後把粥糊放入紫薯湯底之中 美味嘅粥底火鍋就這樣完成 食到最後全部配料及海鮮嘅精華都係湯底之中紫薯湯底特別甜 南瓜粒和芋頭粒令到粥底更加細滑 非常美味另外點選了自家製竹蔗茅根水 清熱下火起初會擔心唔夠飽 但原來我咁諗係錯㗎 由前菜 海鮮 火鍋配料 到最後嘅粥
每位入場費$198
一坐低餐廳職員為我細心解釋用餐流程 並送上 一客沙律前菜
然後調配醬料 簡單三種生蒜 辣椒 和 蔥花
紫薯湯底 顏色非常漂亮 味道清清的 完全沒有添加味精
每人有一個計時器 煮海鮮嘅時候唔會過時 非常方便
二人份量的海鮮拼盤 共六款海鮮咁多 款款新鮮 即叫即割
光是貝款已經有三種 大 中 小
貴妃蚌最為鮮甜 完全冇沙
食完海鮮之後 仲有一大盤火鍋配料(2人份量)
其中兩款配料及時菜是餐廳規定的
其後每人可自選三款火鍋配料 二人一起用餐 即可選擇六款
紫薯湯底特別甜 南瓜粒和芋頭粒令到粥底更加細滑 非常美味
另外點選了自家製竹蔗茅根水 清熱下火
起初會擔心唔夠飽 但原來我咁諗係錯㗎 由前菜 海鮮 火鍋配料 到最後嘅粥底 全部食曬 真係飽到不得了! 值得稱讚店員服務態度良好 及海鮮非常新鮮生猛 推介 低食