2018-01-15
今晚同表姐慶生,之前她說想食放題,於是我在Openrice搵到這間放題有好多人讚,而且價錢也很合理,心郁郁之下當然要去試下啦!價錢方面,星期一至四晚市任何時段都係$238。星期五六日,假期晚市任何時段都係$248!但佢有7:30前離座及9:30後入座85折優惠!此優惠適用任何日子!就算不用優惠,加埋—都不用三百蚊一個人,真係好抵,怪不得有咁多人食!因為有訂位關係,我地被安排二人卡位,Lucky但見到枱面邊邊位有蟹殼,櫈上有一棵已壓扁的菜花,第一感覺對佢衛生程度麻麻了!但眼見當時真的有好多人,店員忙過不停,也可以理解吧!講返食物方面,自助有沙律吧,凍蝦,中華沙律,辣味螺肉,海哲等等,熱食有炸薯角,炸燒賣(香口好食),妏豬手,辣酒煮螺(螺肉霉的,不新鮮)等等。刺身方面,有三文魚,帶子,甜蝦,希靈魚等等,尚算新鮮的我地點左串燒牛,不幸地凍的!但燒菠蘿(多汁)同燒蕃薯仔(甜美)係熱的,好好食至於蟹粥,比左蟹鉗部位我地,那個蟹鉗好原整,完全無敲碎-下,自問牙力不夠,不想咬甩牙,看牙醫費用太貴,於是放棄無食到,所以不知蟹肉是否鮮甜!飲品方面,有清酒,梅酒,果汁,熱柚子蜜,熱薑母茶,各類汽水,道地茶
刺身方面,有三文魚,帶子,甜蝦,希靈魚等等,尚算新鮮的
飲品方面,有清酒,梅酒,果汁,熱柚子蜜,熱薑母茶,各類汽水,道地茶類,還有而家興飲的椰子水!好多選擇
甜品方面個人覺得不太吸引,雖然有小型蛋糕,奶凍,軟雪糕(朱古力味同香草味),雀巢雪糕!但見不到有哈根大師,milktop那些牌子雪糕,超失望!於是轉食乳酪
我估應該要三字頭價錢才有那些牌子雪糕吧?!
值得-提有漏單情況,味道方面可能期望太高了,所以有些失望!古語有云:一分價錢一分貨吧