2016-12-07 853 瀏覽
中意試新野既我今日同男朋友去左九龍城搵好嘢食,九龍城對於我來講係一個美食天堂,周圍都有好多唔同菜系嘅餐廳,簡直琳琅滿目。見到呢間啱啱新開張,凍凍地嘅天氣羊腩煲實在太吸引!即刻就拉咗男朋友入去!呢間餐廳有好多特色嘅菜式,可惜今日得兩個人試唔到太多。環境好乾淨寬敞,以綠白色為主,簡潔舒適,食野都舒服d~呢個係古法炆羊腩煲,羊腩煲上菜嘅時候已經聞到震震香味,羊腩煲裏面有好多唔同嘅配料,包括炸腐竹、馬蹄、竹筍等等,全部都索晒汁嘅味道,好正!至於羊腩一啲都唔"un",點埋腐乳一齊食簡直就係人間美食呀!原來另外仲會送一籃生菜打邊爐!新鮮既生菜索晒羊腩煲既汁,甜得黎又爽脆,實在太好味啦!去到邊都唔少得既魚香茄子煲,好香咸香味,最重要既係茄子煮得夠淋,索晒味,非常惹味,配白飯一流!呢個係古早醬油黑叉燒,絕對係男士們既最愛!叉燒偏肥,但食落去一d都唔會覺得肥膩,反而好有質感同埋味道非常濃郁,從未食過呢道菜,食過番尋味,下次會再叫!最後叫左個清淡少少既鮑片白菜仔,鮑片好大塊,有咬口得黎又好夠味,白菜仔好清甜爽脆!一樣咁簡單既菜式都煮得咁出色!完全無後悔過試左呢間新餐廳,下次要帶埋屋企人一齊去!
即刻就拉咗男朋友入去!
呢間餐廳有好多特色嘅菜式,可惜今日得兩個人試唔到太多。
環境好乾淨寬敞,以綠白色為主,簡潔舒適,食野都舒服d~

完全無後悔過試左呢間新餐廳,下次要帶埋屋企人一齊去!