2015-11-09 243 瀏覽
今日收工專登東鐵再轉巴士,1820去到得三四個人等緊,即刻order左target:紫薯雞蛋仔。5分鐘左右到手,食左兩粒開始覺得吾對路,個口一陣苦澀味。我行去街燈下一睇...好明顯成底都over cook!吾講仲以為食緊朱古力味!!完全食吾到蕃薯只有味囉!!!如果我求其响街邊買嘅就話抵死啫!點解我要攞$22蚊去買底烘燶雞蛋仔先?!我真係想問下鋪頭:1)點解你烘燶嘢要客人俾錢幫你啃?我應該拎返轉頭叫佢响我面前食晒''呢底傑作''囉!2)究竟一底雞蛋仔成本重要定鋪頭聲譽重要先?抑或已經出左名所以吾志在呢?3)平時客多你夾硬開大爐火俾啲望落有色,咬落得陣粉漿味嘅半熟雞蛋仔都算,今日吾忙你又俾啲黑忟忟嘅即係想點呢?!最後想補充:香脆同摻口有好大分別囉!
吾講仲以為食緊朱古力味!!完全食吾到蕃薯只有味囉!!!

最後想補充:香脆同摻口有好大分別囉!
新口味:味雞蛋仔
5 分鐘 (外賣自取)