尖沙咀近海旁附近一直夜晚生活都多姿多彩 ✨酒吧🍷同餐廳都唔少得過港島區 🌞朋友最近介紹左一間日與夜都可以享受到高質咖啡同酒既餐廳 🌈深深可以體會到對咖啡既熱誠同精緻 😲而且聽聞好多時都會邀請得奬過既調酒師同咖啡師都會到場為大家調製飲品 😍夜晚收工都好岩黎呢到chill下💃🏻🕺🏻🌟炸西班牙脆條 💰$68食落去第一下食到有肉桂味 🥹又熱又夠香脆同時又無炸到油膩感 👍🏻覺得肉桂粉同咖啡☕️都好夾同時揀左雲呢拿雪糕、冰火雙重感覺 🧊🔥🌟即焗麵飽布甸 💰$78店員都會細心提醒⏰呢個甜品需時等大約30分鐘左右,即叫即焗 🍞軟熟口感又外層有些少糖粉但甜度又適中 👐🏻🌟泰式芒果紫糯米飯伴雪糕 💰$88椰子🥥味既雪糕非常配合泰式芒果糯米飯 😍芒果🥭唔會好酸,甜酸味道互相中和返 🫰🏻裝修方面仲畫左花係通面好靚 🥹👏🏻🌟Barrel-age 💰$78配上冧酒堤子乾雪糕🍦慢慢融落Cold brew裡Cold Brew既豆係用左冧酒桶發酵的哥倫比亞豆印度中發酵時間都相對上要好耐而成所以味道都應該帶淡淡酒香係入面 🤪同雪糕🍦混合埋口感順渦之後點燃左酒桶木焗出個煙燻作點綴 成件事好優雅🥹🌟Tempus Hourgla
尖沙咀近海旁附近一直夜晚生活都多姿多彩 ✨

🌟炸西班牙脆條 💰$68
食落去第一下食到有肉桂味 🥹
又熱又夠香脆同時又無炸到油膩感 👍🏻
覺得肉桂粉同咖啡☕️都好夾
同時揀左雲呢拿雪糕、冰火雙重感覺 🧊🔥

🌟即焗麵飽布甸 💰$78
軟熟口感又外層有些少糖粉但甜度又適中 👐🏻

🌟泰式芒果紫糯米飯伴雪糕 💰$88
椰子🥥味既雪糕非常配合泰式芒果糯米飯 😍
芒果🥭唔會好酸,甜酸味道互相中和返 🫰🏻
裝修方面仲畫左花係通面好靚 🥹👏🏻

之後點燃左酒桶木焗出個煙燻作點綴
成件事好優雅🥹

🌟Tempus Hourglass
店員好用心解釋呢杯野飲個名既意思 👍🏻
有「時間性」既解說,的確對我地人類係好重要‼️
覺得聽埋個意思加品嚐埋覺得慢功出細慢 😇
要飲到一杯🥃咖啡都需要用心等待
基於用手衝方法但用Gin取代熱水
過程要一分鐘令巴拿馬咖啡粉裡面既香味慢慢出黎⏰
再流落美式咖啡冰裡面 👍🏻
酒味濃烈後勁啡味出,嘴裡面都會慢慢有餘韻 😚

推介指數:🐻🐻🐻🐻🐻/5粒

B’hood (尖沙咀)

📍地址:尖沙咀麼地道75號南洋中心地下32-35號舖
☎️ 電話: 23802168

#香港美食 #尖沙咀美食 #油尖旺美食 #啤啤遊食團#假日好去處 #港人推介美食 #平民遊 #西式 #咖啡 #精品咖啡 #調酒 #酒吧 #香港美食打卡 #海旁#相機食先 #甜品 #窮遊美食
#hkfoodblogger #foodlover #foodie #hkfoodie #foodstagarm #hkig #dinner #hkstyle #852 #eatinhk #coffeeholic #coffee #wine #cocktail #mixology #highball #like4like
#bearbeareat
#bearbeareat尖沙咀