2016-04-04 1358 瀏覽
一直都好想試呢間係openrice長期人氣高企既蛋糕~是日同事生日終於有機會一試啦!多人推薦既係佢既green tea 同紫薯蛋糕,本身身為綠茶控既我應該係會揀綠茶既,但係呢紫薯個樣實在太靚,所以忍唔住要試左紫薯先~ 首先個cake外表實係冇得輸~紫薯既玫瑰花真係好靚啊~~至於口感係出人意表既唔漏,真係冇諗過紫薯cake可以食飽再食一件都唔滯架,有人話佢成功過沖繩既紫薯dessert添啊,佢個雪芳蛋糕做得好好,口感綿密得黎又fluffy,最緊要係甜度啱啱好,對於唔係咁like甜野既朋友都完全冇問題,壽星女都好滿意~好成功啊(^O^)希望有機會可以再試埋個綠茶啦⋯⋯
2016-04-02
其他