2018-12-03 280 瀏覽
上個禮拜四OT收工晏左,但係又唔太餓,就決定join埋班fd去沙田食宵夜,其實我不太好甜品,但佢哋話呢度有間店啲甜品好正就跟埋去試下。本身諗住平日夜晚應該唔係好多人,但係點知去到都要等成6-7張枱。好好彩突然有好幾枱人一齊走,就變咗可以好快入到去。fd就話推薦一定要黎試下佢地啲椰皇子類,咁我就揀咗個最基本款既出浴椰皇子,即係除左個外殻既椰子,幾搞鬼。等左幾分鐘就到左,一食落口感覺驚為天人(冇誇大)!因為一時間有好多種唔同嘅口感,有又滑又甜雞蛋布丁,仲有爽口嘅椰肉同埋椰青啫喱,中間有一層椰汁糕,最後仲有畫龍點睛既椰奶,成個感覺非常之椰! 絕對係一個非常有誠意嘅甜品,雖然自己真係非常不好甜,但都好期待下一次再嚟試食下其他款。不過要提定大家一定要早啲嚟排隊,如果唔係夜晚分分鐘要等成一個鐘。

出浴椰皇子
30 分鐘 (堂食)
宵夜
出浴椰皇子