2023-01-29 51 瀏覽
超耐冇食過燒肉喇~~呢幾日keep 住凍,諗住食下燒肉暖下身😂於是嚟到旺角嘅大眾燒肉酒場燒燒佢🤩見到勁多款牛,樣樣都好吸引咁,所以每樣都叫左d嚟試下:✨黑毛和牛小排 - 油脂分佈好靚下,食落牛味香✨薄切牛舌 - 真係超薄,燒完會再縮細d, 所以好易入口~✨和牛沙巴當 - 第一次呢個款,食落幾爽口,油脂味重✨和牛霜降*赤身盛 - mix左霜降同赤身盛,霜降油脂再多少少,整體口感幾煙韌✨和牛壽喜燒 - 和牛夠薄切,店員會準備生蛋,兩碗細飯,亦和問我地鍾意幾成熟,然後即場燒完俾我地撈蛋汁食,入口溶化,配埋壽喜燒汁無得頂!✨鹽葱火炙和牛 - 店員即場落d葱去和牛度,然後都係即場燒,之後卷住俾我地食,鹽葱味配和牛好惹味,有d似鐵板燒嘅感覺🤩✨手切封門柳 - 呢個部位唔算肥,但肉味夠濃👍✨果漬牛肋肉 - 個牛牛容器勁cute, 牛肋肉醃得好入味✨免治和牛多士 - 勁厚肉,好juicy, 多士夾住左黑松露醬,好match🤤除左牛牛,仲叫左個柚子雞肉,個容器又係好過癮,有雞雞樣,裡面d雞都大大舊,同埋幾滑下😋當然有叫d小食咬下,有我最愛嘅芝士年糕,仲有幾特別嘅雞皮餃子,整得幾香脆~ 同埋叫左串黑糖菠

見到勁多款牛,樣樣都好吸引咁,所以每樣都叫左d嚟試下:
✨黑毛和牛小排 - 油脂分佈好靚下,食落牛味香

✨薄切牛舌 - 真係超薄,燒完會再縮細d, 所以好易入口~

✨和牛沙巴當 - 第一次呢個款,食落幾爽口,油脂味重

鹽葱火炙和牛

✨手切封門柳 - 呢個部位唔算肥,但肉味夠濃👍

✨果漬牛肋肉 - 個牛牛容器勁cute, 牛肋肉醃得好入味

免治和牛多士

當然有叫d小食咬下,有我最愛嘅芝士年糕,仲有幾特別嘅雞皮餃子,整得幾香脆~ 同埋叫左串黑糖菠蘿,好鮮甜😍

雞皮餃子

食完d油膩野,要食返d蔬果balance下,叫左個野菜五盛合,有小甜薯,南瓜,大葱,冬菇,菠蘿,份量剛好!

再飲埋杯冷泡白桃烏龍茶解膩,即刻舒服晒☺
冷泡白桃烏龍茶

鹽葱火炙和牛