2018-05-20 576 瀏覽
今日同朋友嚟到黃埔呢邊食lunch 我哋呢就選擇咗呢一間龍門冰室 環境唔錯幾靚好闊落 但係飯市呢就有啲逼嘅lunch set嘅餐牌係幫埋線一餐湯同沙律嘅沙律係粟米配鮮果 酸酸嘅沙律醬 仲有雞蛋㖭 粟米甜甜地 水果酸酸地 陪媽一齊酸酸甜甜好開胃 而且份量好多 覺得好抵是一個餐廳呢就係羅宋湯 有新鮮嘅番茄同埋蔬菜仲有少少辣辣地嘅味道 唔錯我選擇嘅lunch就係呢個香蒜牛油帶子意粉 意粉嘅份量好足夠 原本以為茶餐廳嘅意粉份量應該會好少 但原來佢嘅份量都冇令我失望超過大半碟都係意粉 食落鹹鹹哋可以食到香蒜嘅香味 想望落去 好似只有一粒帶子咁 但係其實佢有好多大仔 大概有五六粒 因為我一麵食意粉 一面就會搵到大字所以原來佢大仔分量都唔少 因為二分係鹹嘅所以佢配上一啲嘅沙律菜去中和返呢個鹹味小食嘅menu好吸引 有勁多款因小食我就叫咗我最愛嘅蜜糖雞翼 雞翼見面有好香濃嘅蜜糖味 佢考得好香好脆 連雞翼都熱得好入味 我最鍾意就係呢個啦我好想選擇花茶 但係lunch冇得叫 所以我就轉咗揀其他嘢飲呢個就係咸檸檬七喜鹹檸檬配七喜都唔錯㗎

lunch set嘅餐牌係幫埋線一餐湯同沙律嘅

小食嘅menu好吸引 有勁多款因小食