2018-01-09 2466 瀏覽
當天文台一話下星期轉涼轉凍,都未feel到丫,我已經扭男友要去打邊爐了正好呢間最近見到fb好多專業都有介紹,講到咁好食,就等我去會一會你啦。環境超大,一出已經聞到好香冬蔭公味佢係採取任食任飲玩法,但都有其他野可以點,例如串燒,生蝦。想飲番啲泰式野飲又有椰汁冰個啲俾你揀,仲有cocktail個啲,價錢都算公道。配料雖然任食黎講可能唔算多,但至少我想食既都有哂,連牛都有3種俾你揀算誠意十足啦出面仲有好多款熟食甜品,有生菜包,咖哩角,仲有椰汁糕,西米露等椰汁冰 $10超香濃椰子味,夠哂甜,解辣一流冬蔭公湯足料,就正正係泰國餐廳飲個啲,不過我覺得唔夠辣,可能因為做湯底既關係,但甜心的餐廳係熟食區個度都放左個煲湯配料專區,可以自己再加香芧丫個啲等等。最正係,加湯係加番冬蔭公湯架!可以先飲一兜再慢慢打邊爐都得全部配料按人頭計,非常好。乾淨新鮮店員服務都好好,成日過黎收野同加湯,完全自動自覺,扺讚丫

環境超大,一出已經聞到好香冬蔭公味

椰汁冰 $10
超香濃椰子味,夠哂甜,解辣一流

冬蔭公湯

全部配料按人頭計,非常好。

乾淨新鮮

店員服務都好好,成日過黎收野同加湯,完全自動自覺,扺讚丫