2018-12-22
冬至飯諗住食西餐,又貴少少既唔洗排隊,點知真係好難食。 (唔怪得冇人排隊,都係怪自己)咖喱飯,老實講豬扒正正常常唔硬,啲飯都ok,但係啲咖喱汁少成咁樣,真係少過好多喺超市買$10一包嗰啲即食咖喱汁。跟餐嘅沙律冇影相但係啲菜好唔新鮮同埋得一小paat。煙三文魚沙律連十粒黃豆咁大都無,問題係要加$52真係好恐怖,菜既份量係小到好似女士嘅拳頭咁大。 個牛扒餐嘅沙律正常少少帶啲菜都好唔新鮮有少少黑色,同埋件牛扒七成熟好硬好難切。跟餐嘅蘑菇湯好似唔記得落鹽,同埋跟提子包好奇怪又硬身。同埋個意粉先過分,$128份量好少同埋好難食。嗰種味道啊罐頭湯好過佢,話係生火腿卡邦尼,但係果汁就似雞肉嘅忌廉湯同埋上面好多雞肉同埋好多紅椒同埋黃椒,得兩片生火腿。 服務都好差咁嘅價錢,問拎幾隻碟可以問三個人先拎到,問拎其他嘢都係要問兩個人先會拎到。成件事好就好在唔使排隊,但問題係味道咁樣真係幾過分,我寧願佢嘅味道同薩莉X一樣,同埋服務一樣,我俾錢都俾得順氣一D。
點知真係好難食。 (唔怪得冇人排隊,都係怪自己)