今次揀呢間,原本係因為和班老友仔一齊搞個小聚,結果發覺食物出乎意料之外正。一踏入店,個香濃撲鼻嘅味道,令我即刻食指大動!我哋揀咗個豬骨煲同象拔蚌打邊爐孖寶;夾硬啲講,嗰個湯底真係鮮到喊出聲,豬骨熬得入味到!象拔蚌滑又嫩,一入口即刻知味道純正。至於哩碟手切雪花肥牛,入口即溶,彈牙得嚟唔肥膩,煙韌有嚼勁而且牛味十足。炸個魚頭骨椒鹽味,又香又脆,簡直無得輸!當然,凍天氣嘅食飯王道,我哋肯定係再消三兩碟牛呢,都係咁滑咁香!個整體食飯過程,就係舒服、熱鬧加上滿足三大要素一次過滿足到。蟶子皇蒶蚵訓得晒,大大隻飽滿得滯,嗌嚟啖啖肉!當然,梗係有啲不如意嘅地方,例如韭菜餃就真係只得韭菜味,冇乜新意。牛頸脊就贏晒,入口即化,完結飯局有杯牛奶布丁,香滑撲鼻至極,真係係咖啡店都攻唔到嘅水準。個體驗絕對係難忘,歸根究底,我一定會再嚟光顧!🌟🍲💯