2019-01-27
踏入冬日,最受歡迎的飯聚除了打邊爐應該就是熱辣辣的雞煲,相信無人會異議吧?!如果可以一次過可以滿足兩個貪心的願望,你話幾好呢?今次介紹的就是位於土瓜灣新開的"爺爺雞煲皇"火鍋,咁岩今次係紅磡探完朋友新居,四條女就直奔餐廳去!黎到已經接近夜晚9:00 大家都餓到快受不了!聽店員介紹就先order 招牌菜"米酒雞"爺爺進補米酒雞煲雞肉份量甚多,雞肉嫩滑,而且米酒煲煮後酒味不會太重,配上木耳絲,薑絲紅棗等配料,女人食完感覺好滋補養生!食完米酒雞後,可以叫店員加湯打邊爐!在等火鍋配料之際先點左個脆口小食雞軟骨解饞一下!火鍋配料點少得手切肥牛呢!一睇肥牛的雪花及網紋分佈,就知貨源是上等貨,只需輕勺10多秒,就可以馬上放入口感受肥牛的濃郁的油脂及嫩滑香味!必點!手打丸,分別有牛肉,豬肉和鯪魚肉丸手打丸食落就知超級彈牙爽口,絕對是真材實料!新鮮的肥鵝腸都值得一試,用黎打邊爐口感極棒而且唔覺肥膩!仲有我的最愛蜂巢豆腐,索曬湯底的精華!呢度大魚雲口感夠嫩,食落又唔腥!呢度仲有宵夜時段開到凌晨1:00 岩曬一班friend 黎食雞煲兼打邊爐喇!
爺爺進補米酒雞煲
食完米酒雞後,可以叫店員加湯打邊爐!
在等火鍋配料之際先點左個脆口小食雞軟骨解饞一下!
火鍋配料點少得手切肥牛呢!
手打丸,分別有牛肉,豬肉和鯪魚肉丸
手打丸食落就知超級彈牙爽口,絕對是真材實料!
新鮮的肥鵝腸都值得一試,用黎打邊爐口感極棒而且唔覺肥膩!
仲有我的最愛蜂巢豆腐,索曬湯底的精華!
呢度大魚雲口感夠嫩,食落又唔腥!
呢度仲有宵夜時段開到凌晨1:00
岩曬一班friend 黎食雞煲兼打邊爐喇!