好耐無去旅行🧳好掛住台灣美食,夜市的滷水雞胗、充滿骨膠原的燻啼通通都好想食🥰好彩KIKI麵店開左係IFC 、堂食又得,外賣🥡又得,上網一睇得悉推出左「春日滋味套餐」🌸心血來潮預訂🈯️再外賣番屋企慢慢嘆。大家都知KIKI 拌麵是純天然不含化學添加劑的手工日曬乾拌麵,秉持健康宗旨,放心食用👍🏽「春日滋味套餐」備有兩款主菜及主食可自由配搭,定價港幣158,吾執輸咩都要食既我當然叫左兩Set 同屋企人分享。🏠前菜🥘:「滷雞胗」:非常地道台灣小食,用上美國🇺🇸雞腎,秘製醬汁,好有咬口帶有一陣鹹鮮香,滷汁有層次帶有花椒八角香氣。「涼拌燻啼」:調味偏酸帶點辣勁,燻啼充滿骨膠原,爽彈豬皮配以肉質軟糯豬肉,酸酸味味十分開胃。主菜🍜:「鮑汁海參拌麵」:在家也能吃出奢侈感,澳洲純天然野生禿參,不會太焾帶點彈爽,仲有大量香菇做伴碟,精粹在於其自家製濃厚回甘鮑汁,鮮味十足,彈滑手工拌麵做到掛汁效果,每一條拌麵蘸上濃稠回甜鮑汁,不得了,香蔥的點綴提升層次感。「子薑牛肉拌麵」:子薑獨有甜酸風味,清爽開胃,想起台灣薑母茶,薑仲可以行氣活血,牛肉經過輕微煎香,肉質鮮嫩,子薑中和牛肉油膩感,出奇地夾。飲品🧋:跟餐配送限定大

前菜🥘:

主菜🍜:

飲品🧋:

跟餐配送限定大熱茶飲「青蘋果🍏茉莉綠茶🍵」,用上台灣高山茉莉花,清新香氣,配上咬口招牌愛玉啫喱,仲有新鮮爽甜青蘋果片🍏,好清新。

重點買埋其自家出品「麻辣醬」,嗜辣朋感覺不能錯過,麻辣爽口,可以加落拌麵享用,平時食米粉又可以加,多用途。

總結:
滿足「春日滋味套餐」
在家吃出奢侈感

外賣自取