2008-05-11 6 瀏覽
母親節,唔想迫人又要孝敬媽媽大人,所以一早起身陪佢飲早茶尚賓樓新開張時我曾光顧夜市任食火鍋,印象不錯,食物有品質,環境超好(每個卡位都有迷你電視,裝修以屋村商場計更是頂級),於是今早就上了尚賓樓一試早茶...一入去酒樓,同部長講兩位唔該,佢竟然亂指一通,最後都係要我地自己搵位搭臺,真係估唔到一間咁靚咁大既酒樓 d 服務竟然如此坎坷 點了蝦腸(特)、皮蛋牛肉粥(大)、鮮蝦豆苗餃(大)、炸煎堆(中)、潮州粉菓(小),連兩位茶錢埋單 $86,早茶價錢還算可以,但等了廿分鐘才有蒸點心,粥品更加白白等了四十分鐘 食物質素更加不敢恭維,貴為特點的蝦腸,皮厚蝦細,完全係慳皮之作。皮蛋牛肉粥杰得像 b b 食的糊仔一樣,毫無味道,極其清淡。較好的是鮮蝦豆苗餃及炸煎堆,賣相及味道也幫這裡勉回不少分數又一間金玉其外的酒樓
母親節,唔想迫人又要孝敬媽媽大人,所以一早起身陪佢飲早茶

又一間金玉其外的酒樓

鮮蝦豆苗餃
炸煎堆
蝦腸
皮蛋牛肉粥
$43 (早餐)
鮮蝦豆苗餃