2004-05-07 1 瀏覽
今日突然間好想食炸野, 即時諗起呢間, 就約左朋友黎食~呢度真係食幾多次都唔會嫌... 都唔知點解D野可以炸得甘甘甘好食~~~ 而家諗起都想再食~~~叫左個$158既餐~ 有三隻大炸蝦, 兩件豬柳(切成四件). 炸蝦- 幾時都係我既至愛~ 好大隻, 好新鮮... 豬柳都係極品, 厚厚地, 淋得黎有口感, 又多肉汁, 加埋D芝麻同埋D醬汁, 真係好鬼好食! 見到佢個Menu 有新野, 而家有吉列"霜降"牛肉, 不過都幾貴, 最平o個隻都要二百幾三百蚊份. 諗起早排日本有瘋牛症, 都驚驚地, 唔敢食. 仲有... 諗到吉列牛肉... 好似怪怪地甘飯同椰菜絲任添, 真係幾好. 添左一次飯, 兩次椰菜. (食甘多炸野, 又多肉, 食多D菜"中和"下先得). 餐包埋既麵豉湯都唔錯(個人好鐘意麵豉湯, 唔知點解) 可惜無得任飲, 如果唔係實飲佢兩三碗. 諗住食炸野, 送飯, 如果有D咖喱汁就正, 問侍應羅D, 佢好快甘答應左... 個汁都幾好味, 送飯一流! 但係埋單既時候先知原來個汁係要錢架!! $18蚊一碟... 其實佢收錢唔係問題, 不過可以o係我地問佢既時候講聲會好D. 可能佢當左我地係熟
今日突然間好想食炸野, 即時諗起呢間, 就約左朋友黎食~

諗住食炸野, 送飯, 如果有D咖喱汁就正, 問侍應羅D, 佢好快甘答應左... 個汁都幾好味, 送飯一流! 但係埋單既時候先知原來個汁係要錢架!! $18蚊一碟... 其實佢收錢唔係問題, 不過可以o係我地問佢既時候講聲會好D. 可能佢當左我地係熟客, 一早知道啦~ 其實$18 唔係貴, 我下次去都應該會叫碟. 不過... 我覺得一間高質數, 服務好既餐廳, 唔應該連呢D細既野都下下要收錢. 唔係錢既問題, 而係個政策既問題.
服務一於以往, 幾細心, 得閒走黎望下你使唔使加野. 好有禮貌.