上次食過深宵食堂覺得價錢親民, 食物質素幾好, 所以有外國朋友返香港約今晚食飯又想食d特色少少既野, 即刻再黎食多次! 訂左枱上到去, 侍應同之前一樣好好禮貌咁招呼入座, 然後簡單介紹下有咩特別小食, 我地嗌左啲串燒同小食, 就邊傾邊等食啦~ 芥未八爪魚首先上檯, 食凍盤先有一種好清新既感覺, 芥未攻鼻又可以醒一醒胃 然後到串燒, 望到都流口水, 我地嗌左秋葵、煙肉蠔卷、生燒牛脷芯、汁燒帆立貝, 樣樣都熱辣辣而且好香煙肉蠔卷隻蠔算大隻又唔腥小食蒜片一口牛粒亦都有牛味又多汁,  好好味特色小食唐辛子大阪軟骨,係炒雞軟骨,醬汁辣辣地又甜甜地, 幾好 最後輪到我的最愛既孖芝:芝士年糕- 燒得岩岩好, 外脆內軟, 食落口好煙韌又有口感芝士蟹肉玉子燒- 蟹肉同芝士混和左一齊, 仲有好香滑既蛋, 好正

煙肉蠔卷隻蠔算大隻又唔腥

小食蒜片一口牛粒亦都有牛味又多汁,  好好味

最後輪到我的最愛既孖芝:
芝士年糕- 燒得岩岩好, 外脆內軟, 食落口好煙韌又有口感

2018-05-16