2021-03-07 143 瀏覽
又係一個人食好西嘅時候,好想好想食日本刺身,星期日行左幾間壽司店,都唔岩心水,最後都係去返呢間食左幾次,都要支持的鉄火堂。呢間係岀名魚生飯,成日都有人排隊。佢係一間細細地嘅店舖,座位唔係好多,要食好西就要耐心少少等侯啦。因為我去嘅時候係下午,所以魚生飯嘅價錢係自選4款$60 或者自選5款$70。佢最好最好嘅地方係,可以免費追加白飯或壽司飯,大食嘅朋友有福啦。魚生嘅選擇都好多,起碼有40款以上,連拖羅海膽都有,豪食都得!我就叫左一個特色薑味壽司飯(加5蚊),魚生係三文魚、火灸左口魚裙邊、鰻魚、帆立貝、甜腐皮同帝皇蟹棒。個飯底好濃薑味,好refreshing。帝皇蟹棒都幾甜美,唔會好鬆散,都有蟹肉嘅味道。帆立貝好新鮮,原粒好靚仔,超滑身超甜,好好味。鰻魚就不過不失,個汁都夠味,但就無咩特別。三文魚就必定要叫嘅,肥美鮮甜,一個字正。甜腐皮就係好吸引,好想食完再食,有豆香,夠曬甜。火灸左口魚裙邊就油香充足,食完好似食緊豬腩肉咁,好味道!總之,我會再返黎食!

總之,我會再返黎食!