2019-01-15
朋友仔生日,之前在銅鑼灣試過,覺得不錯,再encore, 於尖沙咀再試一試這家西班牙餐廳。餐廳裝潢雅緻,環境舒適,我們被安排坐於一角,私隱度高,傾偈一流。芝士煎蟹餅 $168賣相很吸引,有六隻蟹拑,大量木魚灑在煎餅上。煎餅很有蛋香,再加上薯仔,芝士,口感頓時提升。西班牙海鮮飯 $298熱辣辣上枱,很足料,有青口,蜆,大蝦。海鮮食落都有鮮味,蝦肉亦彈牙,飯不太乾亦不太濕,帶點微辣,二人份量剛剛好,我們一粒飯都沒有浪費,就知很合我們胃口。什果麻糬窩夫 $138到甜品了,上次於銅鑼灣分店吃過,很特別,今晚當然要再吃啦,窩夫外脆內煙韌,雪糕冰凍香滑,鮮甜水果亦幫助消滯,所以識叫嘅一定叫全份🤭熱荔枝茉莉綠茶 $38朋友有點感冒,所以點了熱飲,荔枝有三粒,大讚refreshing鮮雜果mojito$78平時很少喝凍飲,但被menu 上的賣相吸引了,所以點了試下。滿滿的雜果,so juicy, 如果有汽會更好飲。侍應會主動加水和收碟,值得一讚。是日消費$750 左右。
芝士煎蟹餅 $168
西班牙海鮮飯 $298
什果麻糬窩夫 $138
熱荔枝茉莉綠茶 $38
鮮雜果mojito$78
侍應會主動加水和收碟,值得一讚。
是日消費$750 左右。