2018-12-03 493 瀏覽
由於上次食過翻尋味,今日決定再訪鮨丼打電話訂位既時候店員告知上次食既海鮮盤由$68六樣海鮮改為$48四款海鮮但唔緊要,都無阻我要再訪既決心因為上次食完覺得質素都唔錯-晚上7時到,有好多位,令我都覺得奇怪點解咁少人食但唔理了,落單先友人想食油甘魚刺身,$68四片都算厚切,肉質嫩口,但如果更多油脂就更好-我係芝士年糕迷,所以實唔會放過任何一次食既機會呢款係烤既,唔油,不過不失$48 海鮮盤包一人兩隻蝦,一隻熟蠔,貴妃蚌同帶子呢個貴妃妦好有肉地好好食!搞到唔食得辣既我忍唔住要食芝士焗帶子依然都係大大粒!好食!又夠芝士佢既蒜蓉蒸蠔雖然相對細粒,但好入味-海鮮盤繼續係以性價比高吸引住我仲叫左豬大腸同雞翼串燒大腸唔臭得黎好香口雞翼鹽燒到個皮有少少脆,亦都好入味!大推 一串$18抵呀!-食完一堆小食,主菜就係鰻魚飯嚕我地兩個女仔見到條鰻魚就:「哇」左出黎因為真係比想似中大條好多!睇個樣可能以為咁大條可能係薄薄既鰻魚,點知一咬落去。。。原來都厚厚地兩個女仔share一個飯+一堆小食,飽哂!友人話佢平時唔太食鰻魚但都先覺得呢個鰻魚飯好食!套餐有埋好足料既味噌湯-睇下我地張枱,搞到好似食放題咁想食刺身,又
由於上次食過翻尋味,今日決定再訪鮨丼
但唔緊要,都無阻我要再訪既決心
因為上次食完覺得質素都唔錯
晚上7時到,有好多位,令我都覺得奇怪點解咁少人食
但唔理了,落單先
友人想食油甘魚刺身,$68四片
都算厚切,肉質嫩口,但如果更多油脂就更好

油甘魚

我係芝士年糕迷,所以實唔會放過任何一次食既機會
呢款係烤既,唔油,不過不失

芝士年糕

$48 海鮮盤包一人兩隻蝦,一隻熟蠔,貴妃蚌同帶子
呢個貴妃妦好有肉地好好食!搞到唔食得辣既我忍唔住要食

芝士焗帶子依然都係大大粒!好食!又夠芝士
佢既蒜蓉蒸蠔雖然相對細粒,但好入味

海鮮盤繼續係以性價比高吸引住我

仲叫左豬大腸同雞翼串燒
大腸唔臭得黎好香口
雞翼鹽燒到個皮有少少脆,亦都好入味!大推
一串$18抵呀!

食完一堆小食,主菜就係鰻魚飯嚕
我地兩個女仔見到條鰻魚就:「哇」左出黎
因為真係比想似中大條好多!

兩個女仔share一個飯+一堆小食,飽哂!

鰻魚飯

睇下我地張枱,搞到好似食放題

想食刺身,又有得食埋串燒,好豐富好適合貪心既我
如果唔係我都唔會再encore!

仲有最窩心既係!我地見到每個枱都有聖誕飾物,如果客人想要可以拎走
完全俘虜左我呢個婆仔得黎又少女既心

埋單既時候仲有抽獎劵
睇得出呢間餐廳好用心,希望多d人可以黎試下,話唔定同我一樣每次食都有驚喜!

2018-12-03
油甘魚