2021-08-29
以前講起韓燒一定會諗起喜來 仲要長期排長龍~~ 同昔日環境差唔多 好有韓國燒肉店既feel🙆🏼♀️ 一坐底店員已經凖備好前菜:kimchi 蕎頭酸瓜 辣醬芽菜沙律🥗 生菜🥬同醬料 仲有最緊要既爐邊蛋!!! 最喜歡的~ 一邊係芝士一邊係泡菜 仲可以任fill😚.▫️喜來烤肉 180g $158捲得好靚咁上碟😍 紋理超美的~~ 燒一燒就已經食得 薄薄一片 入口即溶好嫩完全唔韌🥺🥺 牛味仲好濃郁 充滿油脂感 超幸福der💛.▫️牛護心肉 150g $168每次食韓燒都會點護心肉 今次都唔例外😛 喜來既護心肉本身有醃過 食落個醬油味好香 鹹淡適中 個肉食落更加juicy同入味😚 本身脂肪感多啲同厚肉啲所以肉質更加有嚼勁同油嫩~.▫️濟洲五花肉 200g $180點少得五花肉😚 每片都沾上了芝麻調味 厚度適中同油脂均勻 充滿肉感之餘都好嫩口 燒到微焦帶油香 再夾生菜泡菜同蒜粒一齊食真係perfect😍😍.總結,唔想諗既話都可以簡套餐 之前食過二人餐覺得都幾抵 每個部位都可以食啲🤭 就算單點份量都適中 肉肉大部分都有醃過 所以好入味同juicy 但同時又依然食到本身肉既味道 仲要好嫩😍 依然keep到以
▫️喜來烤肉 180g $158
▫️牛護心肉 150g $168
▫️濟洲五花肉 200g $180
總結,
唔想諗既話都可以簡套餐 之前食過二人餐覺得都幾抵 每個部位都可以食啲🤭 就算單點份量都適中 肉肉大部分都有醃過 所以好入味同juicy 但同時又依然食到本身肉既味道 仲要好嫩😍 依然keep到以前嘅水凖!! 仲有店員周不時就過黎幫我地換盤 超好的😚