餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2020-05-17 559 瀏覽
今次係第2次黎銅鑼灣既班蘭葉印尼美食eat dinner,因為今次想試埋上次未食過既野食。 😍因為疫情關係,枱與枱之間都有野擋住,食客們之間都會保持一定距離,所以大家可以安心甘食野。 😀呢度裝修真係比人感覺好舒服。 😀menu係甘 😀士多啤梨沙冰我個哥叫左呢個,佢話唔會好甜,大家可以放心叫。 咖啡沙冰賣相真係好靚,而且有d 涼粉係度 😍配埋沙冰係呢d 熱天氣一齊食真係好透心涼 而且呢個沙冰一樣唔會好甜。 😍 烤柚子雞翼上次我好想叫呢個,但食完串燒之後真係好飽,唯有忍痛到今次先叫。 😍我鐘意呢個食落好fresh, 同埋調味得岩岩好唔會咸。 ☺我啊哥叫左三重芝士炸碎雞撈麵餐廳個邊好貼心可以簡唔辣。 😍芝士量真的好多。 我見到都好想下次叫呢個試試。 我叫左雜菜燒乳鴿上次又係糾結叫燒雞定燒乳鴿,選擇困難既我成日去同一餐廳叫唔同既野食,哈哈。 呢個乳鴿燒得岩岩好,味道又唔會咸,所以配埋個醬送飯真係一流。 乳鴿已經剪開左一半,所以可以好方便食。 😍

呢度裝修真係比人感覺好舒服。 😀

menu係甘 😀

士多啤梨沙冰

我個哥叫左呢個,佢話唔會好甜,大家可以放心叫。

咖啡沙冰

賣相真係好靚,而且有d 涼粉係度 😍
配埋沙冰係呢d 熱天氣一齊食真係好透心涼
而且呢個沙冰一樣唔會好甜。 😍

烤柚子雞翼

我鐘意呢個食落好fresh, 同埋調味得岩岩好唔會咸。 ☺

我啊哥叫左三重芝士炸碎雞撈麵

餐廳個邊好貼心可以簡唔辣。 😍
芝士量真的好多。

我見到都好想下次叫呢個試試。

我叫左雜菜燒乳鴿

乳鴿已經剪開左一半,所以可以好方便食。 😍

2020-05-13
  • 雜菜燒乳鴿