已經同男朋友第五次幫襯,今次不得不打食評!今日星期日睇完草蜢🦗🦗勁歌熱舞,諗住睇埋戲就過嚟食早段,因為之前是個好難攞位😵‍💫,一到六七點打曬蛇餅🐍🐍🐍所以今次諗住提早佢攞位,食早段就一定冇死😎😎點知去到當時五點38分,望到場內已經坐無虛席,心諗唔係掛,我早到5點幾黎食都爆哂場😭😭😭😭但我今日帶住爹哋媽咪嚟食飯,諗住提早過中秋節,點知好似中秋節正日咁😅😅😅我攞住飛,第一張到我,但全場坐滿,應該最少都要半個鐘九個字,唉!😣😣當我諗住走去其他餐廳睇下有冇位,reception兩位姐姐,一個忙緊同其他客人對答,另一個新型細小啲同我哋講唔好行開,可以盡快幫你安排,有客人時間差唔多,因為見到我daddy媽咪上咗年紀,仲攞埋凳出嚟畀佢哋坐,嘩👍👍👍👍呢個動作好窩心,令我願意等一個鐘至兩個鐘!問咗其他員工,原來佢叫做yoyo,nice👆😮‍💨👍👍👍最後等咗20分鐘就可以入座👍👍🥰🥰終於入到去,入到去個姐姐介紹食套餐非常落力,唔知以為佢係老闆,不過佢講到非常吸引而且望到啲餸菜配搭真係抵食,所以揀咗個四人餐$1488!涼拌海蜇頭酸酸甜甜,食落爽口幾開胃😋新嘢上海分比目魚比目魚炸到香脆,連骨都可以食埋一流😋
最後等咗20分鐘就可以入座👍👍🥰🥰
涼拌海蜇頭

酸酸甜甜,食落爽口幾開胃😋
新嘢上海分比目魚
比目魚炸到香脆,連骨都可以食埋一流😋
之後到酸菜魚
聽過姨姨推介,升級左龍躉,肉質好滑,好爽,加咗紫薯粉!仲要追埋啲湯飲落去👍👍正,招牌菜
黑毛豬紅燒肉
佢味道都好正,個人覺得太大件,都放唔曬落口,細啖少少一啖過會更好😂😂
花膠雲吞雞
上菜侍應見到我哋張枱冇乜位,跟住詢問我哋需唔需要幫我哋分做位上,服務一流👍👍
之後上個菜,炒飯同個甜品就正正常常冇乜特別啦☺️☺️

用餐過程,員工都會主動幫我哋換碗碟,換熱茶,
餐廳經理詢問我哋對嘢食意見,仲派卡片訂位可以搵佢,周不時聽到佢叫員工,睇實啲客人,有冇呢樣有冇嗰樣,好緊張我哋每一個客人☺️☺️☺️睇佢個樣完全感覺得到🤣🤣🤣🤣
最後因為我爹哋媽咪食飯食得慢,夠鐘都未可以及時還枱,仲諗住快啲打包唔好咗佢哋,佢哋話唔緊要我盡量幫你同出面講聲盡量幫你哋延長時間,最重要我爹哋媽咪都讚佢哋,就證明佢地真係值得讚!正在籌備下一次幾時再嚟食飯☺️☺️☺️
加油,不枉我幫襯第五次,未來在會繼續幫襯第七第八第九👆👆👆👆👆👆

2022-08-28
  • 高力豆沙