2022-09-27 263 瀏覽
係openrice見到好多人推薦觀塘相馬火鍋的任食大閘蟹海鮮火鍋放題。一於相約朋友去試一試,去到見到間舖都好大,都乾淨企理,裝修同其他火鍋店都差唔多,不過我哋唔係食裝修,我哋係黎食食物的,所以講番野食先。佢哋的主角係大閘蟹,當然就要食大閘蟹啦!啲蟹膏多到滿曬,又鮮甜。海鮮都有好多款揀,有蜆、日本帶子、螺、琵琶蝦、藍尾蝦、紅虎蝦、大頭蝦、青口、鮑魚、扇貝、帆立貝、廣東蠔,每樣都好好食,好鮮甜。肉就有牛肉、豬肉和雞肉,每樣都好新鮮。不過我地好海鮮多D,所以主要食海鮮。另一樣值得推介的係佢哋的雞翼,即叫即整,有不同口味,真係彩蛋🎉🥚,有蒜蓉牛油雞翼、芝士雞翼、蜜糖雞翼、黑椒雞翼、土匪雞翼、水牛城雞翼和麻辣雞翼。絕對係高質的火鍋放題,下次又再嚟食過!

絕對係高質的火鍋放題,下次又再嚟食過!