2021-12-09 103 瀏覽
前排我哋中左好多餐廳伏,生日老公話不如唔好再試新嘢佢只想平平安安穩穩陣陣咁食餐飯所以我哋又去左食神樂😋時令刺身五點:香箱蟹-即係雌性松葉蟹,其實我唔食得蟹嘅兩碟我老公清晒,佢話個蟹膏好香好正,又唔會好似食大閘蟹咁食少少就好滯,佢可以食多十碟都得鮟鱇魚肝-其實呢碟係Anthony請我食,話說佢記得我上次食毛蟹set成碟都俾左我老公食問我今次係咪都俾埋佢食,咁佢生日大晒嘛,原來Antony 整左我最鍾意嘅鮟鱇魚肝我食好貼心令和之怪物-新鮮爽脆鮮甜,海水味同蠔味都好出剝皮魚配肝醬-肝醬好香好creamy 有回甘,唔捨得飲水沖走陣味象拔蚌刺身-柚子帶出貝類的清甜,perfect match拖羅三文治-紫蘇葉配上岩鹽件拖羅幾肥都唔會覺得膩,食多幾件都仲得伊勢海老伴海膽刺生龍蝦食得出好新鮮,超彈牙鮮甜無筋燒松茸伴磯煮鮑魚配牛油鮑魚肝醬鮑魚慢煮幾個鐘再燒,肝醬香濃細滑,每一滴都唔會想放過,真係非常出色廚師發板壽司十貫針魚/石垣貝/煙燻寒鰤魚/秋刀魚/活北寄/熟成15日赤身/吞拿魚腦天/鹽水海膽/火炙沙甸魚/車海老壽司我就偷懶唔逐件講😌我最鍾意係最後件車海老,半熟更加帶出鮮甜,彈牙得黎仲好肉質仲係好細
所以我哋又去左食神樂😋

時令刺身五點:

令和之怪物-新鮮爽脆鮮甜,海水味同蠔味都好出
象拔蚌刺身-柚子帶出貝類的清甜,perfect match

伊勢海老伴海膽刺生
龍蝦食得出好新鮮,超彈牙鮮甜無筋

燒松茸伴磯煮鮑魚配牛油鮑魚肝醬

廚師發板壽司十貫

針魚/石垣貝/煙燻寒鰤魚/秋刀魚/活北寄/
熟成15日赤身/吞拿魚腦天/鹽水海膽/
火炙沙甸魚/車海老
壽司我就偷懶唔逐件講😌
我最鍾意係最後件車海老,半熟更加帶出鮮甜,彈牙得黎仲好肉質仲係好細嫩,正!
腦天即係頭塊肉,每條呑拿魚得好少好矜貴
脂肪含量高,入口即溶而且魚味濃郁,我鍾意❤️

$1280+10%
星期日至四仲有折真係好抵😋

翻兜指數:5/5

📍 神樂 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下B號鋪