2009-01-16
數年前食過, 仍念念不忘其招牌金錢雞, 搵藉口舊友團年飯, 決定在得龍開餐.一行十一人, 先預訂佛跳牆, 金錢雞及鴨腳紮.先來佛跳牆一窩, 算ok, 每人多過一碗, 間中都會找到數條翅飲完嗰湯, 突然上咗個糯米飯,唔係痳!! 飲完湯就上飯, 叫阿姐先收番.金錢雞 - 我的至愛,不過極不健康,又係嗰句, 好日唔食,唔驚得咁多.鴨腳紮 - 一隻開三, 不及金錢雞 咁好食, 太乾.太爺雞 - 好味, 又夠滑砵酒焗桶蠔 - 蠔很大隻,很香,用生菜包住食好味D, 不過唔夠生菜包住每一隻, 如果每隻都用一塊生菜墊住, 賣相都會好D會燒風鱔拼炸鮮奶- 唔明兩樣放埋一碟何解, 一d 都唔夾, 啫啫芥蘭- 好味, 不過貴d, 一碟菜, 加咗'啫啫"呢樣嘢, 可以賣七十幾蚊!!再叫阿姐上番個糯米飯(應該唔係先前嗰碟), 料少d, 不過都幾好味, 唔太肥.飯後送甜品, 紅豆沙, ok 不太甜, 另桂花糕就粗d , 飲飽食醉 (朋友自攜一支靚花雕, 座熱飲, 好味)十一人共$2,1xx
一行十一人, 先預訂佛跳牆, 金錢雞及鴨腳紮.
鴨腳紮 - 一隻開三, 不及金錢雞 咁好食, 太乾.
太爺雞 - 好味, 又夠滑
燒風鱔拼炸鮮奶- 唔明兩樣放埋一碟何解, 一d 都唔夾,
飯後送甜品, 紅豆沙, ok 不太甜, 另桂花糕就粗d ,
飲飽食醉 (朋友自攜一支靚花雕, 座熱飲, 好味)
十一人共$2,1xx