2010-06-21 39 瀏覽
今次再唻又一城EXP都係幾突然架,因為我係個唔鍾意唔慣即興的人嘛,突然話要出街去食飯真係會唔多開心哩...!!呢晚19點去到都要等o左陣位,好彩因為我地肯坐高枱,即坐近溜冰場果到,應該係其他客仔唔鍾意坐高處啦,所以我地就有位先囉...不過其實又真係高o左D,張櫈都幾細吓,如果好似我呢D羅柚大D嘅話真係幾難坐,會感到有點奇怪添。因仲有2人未到呢,我地3個人坐低先睇吓食乜野啦,上次唻食已經係2月中之事了,今次睇餐牌都好似有D野冇咗,例如冇咗上次好難食的酥炸魷魚咁啦。一路睇Menu等咗半個鐘都未人齊,有人又好肚餓o番,所以都係叫咗幾款食物食住等囉:<柚子蝦沙律>、<蕃茄忌廉汁鮮蝦扁意粉>、<蒜香芝麻雞翼>和<海鮮檬粉米紙卷餅><柚子蝦沙律>同<海鮮檬粉米紙卷餅>都係上次食過覺得好食再翻兜嘅,今次依然覺得好好食呀,蝦好新鮮沙律汁又清新柚子又豐富!!米紙卷餅雖然賣相比上次息遜色,但味道仍Keep到水準,好食!另外的<蕃茄忌廉汁鮮蝦扁意粉>同<蒜香芝麻雞翼>都係第一次叫,

另外的<蕃茄忌廉汁鮮蝦扁意粉>同<蒜香芝麻雞翼>都係第一次叫,扁意粉個蕃茄忌麻Sauce好味好creamy,蕃茄味好突出,我本身唔鍾意食意粉,尤其係扁意添,不過都覺得整得幾好,軟厭適中。

至於蒜香芝麻雞翼呢.....就麻麻地喇,油了點又冇乜芝麻味,仲好細隻添,食完都好似唔記得有冇食過咁咯。

幾走食物來到後,另2位大人物都出現了,再多叫了:<海鮮豐收Pizza>和<脆脆豬扒飯>
我食Pizza只愛食批邊架咋,所以呢個<海鮮豐收Pizza>都唔知D配菜好唔好食新唔新鮮,但呢個Pizza個厚批邊就一D都唔脆又唔熱,我就覺得唔好食囉。

呢個<脆脆豬扒飯>都係第一次叫,搭得好高好高,Sauce係哂飯的四周,脆豬因此仍然脆脆的,幾好,但係飯仲多過Sauce呢,好似唔夠汁撈飯咁!?好彩個汁幾好味,少少汁都可以撈飯唻食嘅。

今餐幾款野食都覺得唔錯,呢間EXP係又一城都真的幾重要,因為算好抵食又好食啦嘛~
相信日後我仍會再唻翻兜o者!!
仍然係無得頂的<柚子蝦沙律>
蕃茄汁整得好好的<蕃茄忌廉汁鮮蝦扁意粉>