2017-08-07 124 瀏覽
朋友終於放產假啦!放產假第一日佢堅持話要去食個雞煲先死心,因為臨近產期,佢堅持話而家咩都食得,見佢咁堅持,所以我就再訂左我最愛嘅新南苑雞煲,同佢嘆個辣雞煲同新鮮海鮮先閒日都差唔多爆哂位咁濟,果然係好野,因為太遲訂,今日訂唔到私家房原來仲有蒸鍋,下次一定要試下先一坐低就上左個前菜同北寄貝刺身俾我哋,鮮甜美味!先上個辣雞煲,雖然朋友堅持,但我地都只准許佢食BB辣,侍應好有耐性解釋雞煲要煮六至8分鐘,每2分鐘開蓋一次搞一搞,最後個2分鐘放埋啲油炸鬼入去就食得架啦雞煲一如以往超級夠味!雞肉嫩滑,油炸鬼索晒啲汁,特別惹味!呢度既雞煲真係無得輸食咗兩輪雞煲,雞煲癮過足晒,就轉湯底打邊爐,因為有大肚婆嘅關係,我哋都係叫咗一個最溫和嘅豬骨湯底。估唔到佢豬骨湯底超足料!有兩大個豬骨之餘,仲有蕃茄薯仔粟米等等。湯底超級鮮甜!海鮮船終於啲上場啦!有鮑魚,聖子,蝦,脆肉魭同龍躉片,超級足料!海鮮一如往常的新鮮甜美,好好食另外牛頸脊都係跟餐,再叫要另外加錢菜全部自己夾,都好多種類好新鮮食完仲有自助軟雪糕,但實在太飽,已經無力再食 每次黎都無令我失望,新南苑果然係我最愛嘅雞煲餐廳😊

原來仲有蒸鍋,下次一定要試下先

一坐低就上左個前菜同北寄貝刺身俾我哋,鮮甜美味!

食咗兩輪雞煲雞煲癮過足晒,就轉湯底打邊爐,因為有大肚婆嘅關係,我哋都係叫咗一個最溫和嘅豬骨湯底。估唔到佢豬骨湯底超足料!有兩大個豬骨之餘,仲有蕃茄薯仔粟米等等。湯底超級鮮甜!

另外牛頸脊都係跟餐,再叫要另外加錢

菜全部自己夾,都好多種類好新鮮

食完仲有自助軟雪糕,但實在太飽,已經無力再食

每次黎都無令我失望,新南苑果然係我最愛嘅雞煲餐廳😊
2017-08-07