2010-12-22 8 瀏覽
呢日放左學,行過如心廣場。咁想食碗粉麵,睇黎呢度都算係唯一既選擇。唔知係唔係無乜人流既關係,呢間舖真係無乜客咁滯。都好既,可以食得舒服既。大辣腩肉米線個湯底有小小俾我係用水溝既感覺,只係用清湯再加辣椒粉整出黎既湯底。我覺得呢個湯同麻辣談不上一點關係,其實真係麻麻地。另外,個腩肉反而比我預期既好。肥瘦適中,而且唔算太韌既。個米線就ok啦,都算幾淋既,又唔會太韌。蒙古大汗雞翼呢個係炸雞翼再加上七味粉上既小食,其實都ok既。因為呢個係個餐送既,真係無乜要求可言。呢個雞翼都算幾好食既,肉質尚算鮮嫩。只係覺得兩隻有唔夠喉,都ok啦。凍奶茶呢個就無乜特別,有奶同有茶就叫凍奶茶。不過,呢杯凍奶茶同茶餐廳既質素真係有距離架。呢餐都差唔多三十蚊,其實貴唔貴就見仁見智啦。不過對我黎講就真係幾貴,出番去第二米線舖可以用咁既價錢食到更多既食物。
呢間舖真係無乜客咁滯。都好既,可以食得舒服既。

大辣腩肉米線
我覺得呢
韌既。個米線就ok啦,都算幾淋既,又唔會太韌。

麻辣腩肉米線

凍奶茶
離架。

用咁既價錢食到更多既食物。
2010-12-02