2009-07-30
原本諗住去森記. 但我遲左到, 朋友又搵唔到咁去返新南苑啦, 新南苑基本上係霸晒成個地盤.7人叫左6個餸6碗飯, 飯每碗$6蠔餅, 開頭食就脆, 不過下面o個塊好似油浸咁, 唔脆而且好濕. 蠔都算幾多既咸魚雞粒豆付煲, 似乎求其叫樣餸唔係好得. 個煲聞唔到有咸魚味. 雞粒係急凍既, 冇雞味, 可能冇醃過, 而且汁都入唔到去. 所以其實係冇味. 豆付比較好d. 但亦都唔係滑漏既豆付.馬拉盞通菜, 辣就比上次辣. 但鹹味就唔夠, 蝦醬付乳唔夠. 通菜就索索聲幾新鮮西檸雞, 炸得麻麻地脆. 汁偏酸.魷魚鬚, 一上台見到個賣相就知咩事. d 魷魚鬚睇唔出係鬚. 條條都咁短. 炸粉厚, 冇魷魚味只有鹹味. 最後一舊仲比我地發現有卷曲毛髮一條並已與炸粉融為一體 炒蜆, 只有殼但冇肉. 亦唔見得特別鮮味, 搵笨.$50, 還可以啦. 還是想試下森記既魚腸!
咁去返新南苑啦, 新南苑基本上係霸晒成個地盤.
7人叫左6個餸6碗飯, 飯每碗$6
西檸雞, 炸得麻麻地脆. 汁偏酸.
炒蜆, 只有殼但冇肉. 亦唔見得特別鮮味, 搵笨.
$50, 還可以啦. 還是想試下森記既魚腸!