2021-07-21 334 瀏覽
好耐好耐冇去,今日再去,已經有防疫規定。 我哋二人入到舖頭,有一張4人枱,有一個戴住口罩嘅鬼佬坐喺喥,我哋表示撘枱唔ok,侍應話佢只係等外賣,我哋於是放心坐低,鬼佬好快等到外賣後離開。 然後,有兩位入舖,侍應安排佢哋同我哋撘枱!我問乜可以撘枱咩?侍應話一直都係咁做,冇問題喎!我話我唔識佢哋,又冇板隔住,不過佢同嗰兩位覺得係我有問題?!! 我哋一早已經表示撘枱唔ok,侍應仲咁樣安排,有不被尊重嘅感覺。全球疫症仍然嚴重,仲有隻傳染性極高嘅Delta病毒,患者可以冇病徵,自己都唔知自己染咗病。大家毫不相識、唔清楚對方有冇帶病毒除罩相對,令人不安。最後我哋要求下侍應先將喺枱邊嘅隔板移去中間。後來有其他空枱,侍應安排嗰兩位搬枱時再話我哋有問題!
然後,有兩位入舖,侍應安排佢哋同我哋撘枱
?!! 我哋一早已經表示撘枱唔ok
侍應仲咁樣安排,有不被尊重嘅感覺。
2021-07-04