2021-07-06 28 瀏覽
話說上星期日同個朋友係灣仔行街食飯 想食台灣野 個朋友二話不說就介紹左我去便丼達人食左一個充滿台灣味道既晚餐✨古早滷肉肉燥飯我就最中意食肉燥飯,又唔想叫咁多炸嘢,所以就點左滷肉肉燥飯,點知又幾有驚喜。本身好怕一大片滷肉,因為通常都有好多肥肉,但呢個滷肉肥瘦適中 十分唔錯✨ 鹽酥雞肉燥飯同上面個飯好似 但主菜轉左做邪惡既鹽酥雞 鹽酥雞炸到好脆好多汁 鍾意香口野嘅人唔錯嘅一個選擇✨花枝丸炸花枝丸我相信冇人會唔鍾意食彈牙既墨魚再配上惹味既燒烤孜然粉 簡直係完美✨紫薯芋餅紫薯嘅味道又香又甜 咬落去仲可以感受到紫薯粒粒嘅質感✨樽仔奶茶 樽仔鴛鴦樽仔奶茶同埋鴛鴦好好飲,本身餐廳已經調教左最好嘅味道 係同台式奶茶一樣奶味係比較重嘅 飲完之後個樽仔仲可以收埋 自己攞嚟用😳

✨古早滷肉肉燥飯

✨ 鹽酥雞肉燥飯