2019-03-26 226 瀏覽
之前係尖沙咀食過覺得呢間野d燒肉好食,所以今次約左朋友去旺角呢間,諗住就大家返屋近d。入座佢有提用餐時間90分鐘,menu都寫明。我當時覺得都合理,出面有客等緊,要準時交枱都岩,不過以唔係任食燒肉黎講,呢個要求有d奇怪。我地一行7人,佢俾左張6人枱,一張長方形枱,每邊坐3個,最開面坐多一個。其實都幾迫,不過我地都冇要求要換。眼見四周有幾張8人枱係吉,時間已經係8點,場比起尖沙咀靜好多,都冇安排我地坐大枱,我覺得餐廳可安排得好少少,7人坐6人枱已經迫,枱都唔夠位放野食。我地7點9左右入座,先後order左好幾round野食,就係9點多少少,職員放左張單係枱面跟住走左。我地仲有好幾碟肉未燒完,所以都冇理到張單繼續燒。之後我地再叫飲品,職員解釋你地已經過左用餐時間係唔比再加單,可能職員見我地仲有野未食完,佢最後都幫我地落埋。過左一陣,職員再提醒我地夠鐘,要埋單交枱。當時10點到,人已經走得7788,應該得返我地呢台。本身我地想再order野飲傾多陣,不過職員已經提醒左幾次,我地亦都唔想佢地難做,爽手埋單走人。本人係尖沙咀食過冇交枱要求,唔知點解旺角有。人仲比尖沙咀少。我唯一諗到個原因可能想保
本人係尖沙咀食過冇交枱要求,唔知點解旺角有。人仲比尖沙咀少。我唯一諗到個原因可能想保障公司,唔想客人係咁refill 菜,蛋同其它小食。btw我地只係refill 左幾次菜,其他小碟全部冇refill 到。
總結,係公司policy,我都理解我地係顧客要遵守,職員只係執行職責。不過呢間我下次唔再黎,去返尖沙咀服務好好多,同埋冇限時,野食質素兩間差唔多。
臨走,想去個厠所,撞正洗厠所,要等15分鐘先去得。個人感覺佢地好似趕收鋪。離開餐廳約晚上10:30。