2017-09-07
呢間位於屯門dor認為最抵食泰國菜#小曼谷泰式美食 .....既隔離舖#娘惹廚房 之前食過印象都唔錯 不過上次食平日黎 食唔到假日限定既黃薑飯 今次特登揀weekend黎試下😂 #印尼雜錦黃薑飯 $62 呢個係假日限定 平日冇供應架 一上枱已經覺得好靚 基本上將全店既招牌菜一次過試哂 少人黎都可以乜都試下 順時計講下:#印尼蝦片 要快食好快會lum #炒薯仔 辣辣地幾惹味 #花生脆魚仔 dor最愛 花生炒過好香口 魚仔脆卜卜超好送飯 #酸蘿蔔 正常 #巴東牛肉 軟稔入味 幾好食 #炒蝦仁 唔算太新鮮 #印尼椰汁雞 雞脾肉嫩滑 好味 最後嗰個唔知炸乜餅 但凍既好難食 #黃薑飯 好香但乾左少少 整體一般啦 試過哂啲餸可以揀好味既再叫 大大碟乜都有$62都好合理 多人可以叫個XL size $180 成座塔咁好適合俾相機食先#加多加多 $52 Gado-gado係印尼沙律 其實只係將啲椰菜 薯仔 四季豆 青瓜 蛋 芽菜 恰熟哂佢(堅係清水恰 完全冇味) 但個加多加多醬真係不得了 一加左成件事即刻超好味 甜甜地dor食左兩碟 不過份量唔算多 加上冇難度可言賣成$52真係好overpriced
#加多加多 $52 Gado-gado係印尼沙律 其實只係將啲椰菜 薯仔 四季豆 青瓜 蛋 芽菜 恰熟哂佢(堅係清水恰 完全冇味) 但個加多加多醬真係不得了 一加左成件事即刻超好味 甜甜地dor食左兩碟 不過份量唔算多 加上冇難度可言賣成$52真係好overpriced 有冇人知邊度有好味gadogado醬賣丫?
#蕉葉香料燒鯖魚 $88 dor好鐘意食grilled fish 基本上餐牌見到一定叫 原來唔係淨係日本菜先見到鯖魚 加埋香矛 印尼特色醬一齊焗既鯖魚都幾好食 肉質juicy 唔錯
總結呢度冇加一 坐得舒服 店員都好有禮貌 又未到要特登山長水遠入屯門食 但咁岩黎屯門/等唔到小曼谷都食得過啦
*****************************
娘惹廚房