2021-06-15
卜左5:30食然後5:15入坐,冬菇頭呀姐第一句就話「你知7點要交枱嫁可」小姐,我OpenRice book位,呢度冇寫明,你又冇早啲打俾我confirm booking,點會知幾點要交枱呢?然後我話「哦好,7點交枱」,佢emphasized 「7點前」😂 Okay… whatever la.之後佢黎落單,迫人地機關槍咁落,慢慢落唔知會冇忽肉定點。想諗下食邊款牛,比佢催左四次快啲。同佢講落住啲先,個牛比時間我地諗,佢話「有咩好諗呀,呢個少啲肥,呢個好食啲,呢個blah blah blah,就呢個啦」其實你食定我食?明明先5點幾,全場得4枱客左右,睇唔透佢急咩。之後落曬單,突然間行過嚟「點解你地唔飲茶要飲水嘅?」可能因為唔中意?但我地飲茶定水關你乜事?你又唔係冇水serve. 到呢度,食物開始上,終於有冬菇頭呀姐以外嘅人黎招呼。其他職員態度服務一切都好好。韓國姨姨仲好貼心教我地唔同嘅方法食饅魚。雖然啲廣東話講得有少少搞笑,但好盡力同客人溝通同解釋。Overall 食物質素好唔錯,牛啦蟹啦饅魚都好食,係貴左dd. If you are English speakers, you gonna
If you are English speakers, you gonna love this place becoz their staff can only communicate with “prefect English”😂