2022-12-20
前菜:shrimp foccaina 呢份前菜主要係由刺身蝦同埋黑松露組成,配搭起一啲比較清新嘅配料例如蕃茄洋蔥等,再放係蒜蓉多士上面。Main course: scallop risotto 主菜方面,首先叫上一份帶子意大利飯,個飯係用龍蝦汁煮成,意大利飯嘅軟硬度適中,Main course: rib eye steak今餐最好味嘅就係呢塊肉眼牛扒,我哋叫咗五成熟,廚師亦都將牛肉嘅屬性到掌握得好好,剩返牛扒煮出嚟係好嫩,一啲都唔硬,而且無筋。只係用鹽做調味已經幾好食👍🏼甜品方面忍唔住叫咗兩個,因為真係好靚同好食❤️第一個係抹茶口味嘅富士山mousse cake,呢個甜品唔會好甜,因為係抹茶方面佢應該無咩點落糖,係靠黃色類似布甸嘅東西帶出甜品👍🏼第二個係moonin word, 外觀就似一個紅色嘅蘑菇,裡面其實係有士多啤梨味果醬,甜中帶酸👍🏼
前菜:shrimp foccaina
Main course: scallop risotto
Main course: rib eye steak
甜品方面忍唔住叫咗兩個,因為真係好靚同好食❤️