2016-03-19 867 瀏覽
光顧第三站是因為友人見到該店喺搜尋列置頂,食物相片吸引,而且自稱係明星與粉絲搞party 之地,所以一試。點了四個dinner set , 選擇其實不多,也沒有特色,飲品menu 令我地發現原來"第三站"同附近另一樓上cafe "孖啡"(食物也很差強人意)係同一經營,心感不妙意式肉醬意粉&忌廉煙肉長通粉意粉份量很少(只用淺碟盛載),而且盡是汁料。煙肉數條;無肉醬可言,只係肉碎數粒 味道OK 是因為汁料味精很重。整個course 只有表面的芝士ok .燒牛肉沙律友人說OK, 可能因為沙律菜不用烹調因為大家都表示唔飽,只好追加小食拼盤,但結果也很失望,因為小食(食翼,咖喱角,春卷,麥樂雞,花枝丸)每款只有三小塊,花枝丸更以半粒示人,份量其少,店家真是很闊綽。味道很普通,吃了數塊已經冇意欲再食,反正食唔飽。飲品點了蜂蜜,奇異果,青蘋果綠茶及玫瑰紅茶 飲品顏色鮮艷,看來色素不少,香精味也很濃7:30後開始人多,各枱食客拼命喧譁吵鬧,我地不勝嘈吵而選擇撤退。本打算同友人們一起詳談,最後食左個零鐘就走。overall comment, 典型樓上cafe , 因為唔好對野食同環境有期望。PS 置頂,

意式肉醬意粉&忌廉煙肉長通粉
燒牛肉沙律
友人說OK, 可能因為沙律菜不用烹調

飲品

overall comment, 典型樓上cafe , 因為唔好對野食同環境有期望。PS 置頂,有贊助字眼的餐廳睇來都要三思一下
燒牛肉沙律