2021-09-08
本來野食都好一般,同兩位朋友咁啱行丁附近見到呢間咁多like 以為唔錯但一入到去就知中左大伏一開始帶位帶左我上去二樓跟住要我坐背住樓梯嘅位,我問可唔可以調位去另一邊因為我唔慣食飯背住個樓梯坐無乜安全感,問佢可唔可以調過去另一邊嘅卡位,當時個服務員話俾人book左,咁我都算,但最離奇係到我地埋單走人,個位仲係空係度無人坐。叫左兩個主食加一個半骨雞翼,雞翼好一般,個炸皮炸到又硬又乾,佢勉強落啲汁整軟佢,10隻半雞翼姐係5隻全翼收$55,呢個$11單價都入得我心中貴價雞翼加難食頭幾位。個朋友叫左個炸豬扒滑蛋飯,舊豬扒難食到好似食緊舊有炸粉嘅紙皮咁… 個滑蛋仲衰過大快活嘅炒蛋,真係過分左少少。我叫左個dinner combo嘅牛扒,佢問我要幾成熟我以為比較厚,我就點左5成熟,黎到塊扒同係普通快餐店叫嘅薄牛扒厚少少,我都知衰嫁喇去呢啲cafe 點牛扒,點知佢可以上個9成有啲位係well done嘅俾我食。仲有最嬲嘅係咩,入門口嘅時候睇到佢乜都收,信用卡、八達通etc.,去到埋單同你講部卡機一時得一時唔得,要我地俾現金,我同佢講我咩支付方法都有,佢堅持要我俾現金,咁點解你唔一開始就係門口寫acce
仲有最嬲嘅係咩,入門口嘅時候睇到佢乜都收,信用卡、八達通etc.,去到埋單同你講部卡機一時得一時唔得,要我地俾現金,我同佢講我咩支付方法都有,佢堅持要我俾現金,咁點解你唔一開始就係門口寫accept cash only? 呢啲小數都計到盡嘅店我就唔會有下次喇,你呢?